توجه: خبرهای مذکور برگرفته از سایت خبری کشور روسیه به نشانی www.ria.ru میباشند.
Председатель Правительства РФ Михаил Мишустин поддержал Стратегию развития библиотечного дела в Российской Федерации на период до 2030 года
رئیس دولت فدراسیون روسیه، میخائیل میشوستین از “استراتژی توسعه علوم کتابداری” در فدراسیون روسیه تا سال 2030 حمایت کرد
در جلسه دولت فدراسیون روسیه به ریاست میخائیل میشوستین پیشنویس طرح «استراتژی توسعه علوم کتابداری» کشور تا سال 2030 مورد حمایت قرار گرفت. چنین سندی که مسیرهای توسعه صنعت کتابداری این کشور را مشخص می کند، برای اولین بار توسط وزارت فرهنگ روسیه همراه با جامعه صنفی مرتبط تهیه شده است.
اُلگا لوبیموا گفت:«توسعه سیستم مدرن کتابخانه ای شرط اساسی شکلگیری توان فکری جامعه روسیه است. با این حال، عدم وجود سیاست یکپارچه کتابداری در روسیه اجازه نمی دهد که کتابخانه ها به طور کامل به چالش های مدرن پاسخ دهند. کمبود بودجه در بخش حمایت مالی کتابخانه ها و حفظ آنها و همچنین نیاز به جذب پرسنل جوان، بر توسعه سیستم در حوزه کتابخانه تأثیر می گذارد».
به گفته وی، این استراتژی برای حل مشکلات سطوح بالاتر و انجام به روزرسانی گسترده در صنعت کتابداری، طراحی شده است. شاخص های کلیدی قابل دستیابی عبارتاند از: افزایش 40% در پوشش خدمات کتابخانه ، افزایش سهم کتابخانه هایی که مطابق با الزامات و استانداردهای تأمین منابع هستند، تکمیل حداکثر 12 میلیون کتاب جدید در سال و همچنین افزایش حضور در کتابخانه ها، رویدادهای کتابخانه ای و افزایش تعداد مؤسسات مدرن.
علاوه بر این، در جامعه تقاضای زیادی برای کتابخانه های مدرن و دسترسی به اطلاعات وجود دارد .بیش از 427 میلیون نفر در سال 2019 از کتابخانه های روسیه بازدید کردند.
منبع:www.ria.ru
Великий пост 2021 – что можно и чего нельзя есть в этом году
روزه بزرگ در سال 2021 – آنچه می توان و آنچه نباید در روزه امسال خورد
روزه بزرگ در سال 2021 برای مسیحیان ارتدکس در روسیه از 15 مارس آغاز می شود. چه مدت ادامه می یابد و چه زمانی روزه تمام می شود، چه غذاهایی می توانند بخورند و چه کاری نمی توانند انجام دهند و چگونه می توان روزه را بهدرستی انجام داد همه را در زیر ذکر کرده ایم.
روزه بزرگ چیست
روزه بزرگ، در مسیحیت زمان اصلی و مهم پرهیز و خودداری کردن است. این دوره، هفت هفته تمام طول می کشد و در طی آن فرد معتقد نباید برخی چیزها را بخورد و همچنین از عادات بد و انواع تفریحات خودداری کند.
هدف از روزه داری آماده شدن برای عید پاک است. بر اساس این آئین، فرد باید پس از اینکه تهذیب معنوی را به پایان برد، جشن اصلی را برگزار کند.
بنابراین، روزه بزرگ با تمام شرایط اعمال آن، برای مسیحیان شادترین دوره سال است.
تاریخچه
از میان تمام روزه ها، روزه بزرگ باستانی ترین است. حتی در دهه های اول مسیحیت، معتقدین قبل از عید پاک روزه می گرفتند. البته درست است که در هر جامعه ای این روزه به روش خود آنها برگزار می شد برای مثال در بعضی از آنها به مدت یک روز کاملاً از خوردن و آشامیدن امتناع می کردند، در برخی دیگر دستور داده شد که به مدت سه روز از خوردن گوشت و غذاهای لبنی صرفنظر کنند. تقریباً در قرن چهارم بود که مدت زمان روزه افزایش یافت. به جای سه روز، معتقدان چهل روز روزه گرفتند.
مقالهنویس مشهور کلیسا مارک سیمونویچ مارکیش توضیح می دهد:«چهل، عددی بخصوص در تاریخ کتاب مقدس است. این عدد همان تعداد روزهایی است که حضرت موسی در کوه “طور سینا” بود و وحی الهی را دریافت می کرد و همان چهل روزی است که مسیح به بیابان رفت تا روزه بگیرد”.
با این حال، با گذشت زمان، درک کلامی از روزه مقدس تغییر کرده است. در پایان قرن چهارم، به گفته سخنوران مشهور آن زمان به فرد اختصاص داده شده است تا بتواند از نظر روحی دگرگون شود. و بعد از آن به استقبال هفته مقدس برود.
در سال 2021 روزه بزرگ چه زمانی برگزار می شود
تاریخ های آغاز و پایان روزه، هر سال تغییر می کند. این مسئله به اینکه تاریخ برگزاری عید پاک در چه روزی باشد، بستگی دارد. در سال 2021، از 15 مارس شروع می¬شود و در اول ماه مه به پایان می رسد.
در طول روزه چهل روزه، خدمات ویژه ای در معابد داده میشود. و هر هفته نام و معنای مخصوص خود را دارد.
هفته اول – بزرگداشت (پیروزی) ارتدکس.
هفته دوم – گریگوری پالاماس
هفته سوم – یکشنبه صلیب
هفته چهارم – جان نردبان (جان کلیماکوس)، یک مسیحی متعلق به قرن 6 و 7 ، مسیحی راهب در صومعه کوه سینا.
هفته پنجم – مریم مصری
هفته ششم – ورود مسیح به اورشلیم (عید شعانین یا سعانین، یکشنبه نخل)
هفته هفتم – هفته مقدس
آداب خوردن در زمان روزه بزرگ2021
در طول چهل روز، معتقدان از خوردن فست فود پرهیز می¬کنند. بنابراین بر طبق آموزه-ها، فرد از طریق محدودیت های غذایی یاد می گیرد که چگونه از انجام گناه پرهیز کند.
آنچه می توان خورد – فهرستی از غذاهای مجاز
– سبزیجات
– میوه ها
– غلات
– شیرینی جات بدون اضافه کردن کره
– جایگزین های گیاهی گوشت و شیر
– غذاهای دریایی: صدف، ماهی مرکب و ..
چه چیز_هایی نمی توان خورد
– گوشت قرمز
– گوشت پرندگان
– ماهی
– محصولات لبنی
– شیرینی های پخته شده با شیر و کره …
– تخم مرغ
از 2ماه مه، عید پاک، محدودیت های غذایی دیگر وجود ندارد. با این حال پزشکان توصیه می کنند که بلافاصله با پرخوری گوشت و محصولات لبنی آغاز نکنند.
منبع:www.ria.ru
Ждать нельзя вакцинироваться. Как долго сохраняется иммунитет к ковиду
انتظار برای واکسیناسیون جایز نیست. چگونه برای مدت طولانی ایمنی در برابر کووید حفظ شود.
در این هفته، جمعی از اپیدمیولوژیست های امریکایی نامه ای سرگشاده منتشر و پیشنهاد واکسیناسیون افرادی را که قبلاً از ویروس کرونا رنج برده اند را ارائه دادند. به گفته دانشمندان، یک دوز واکسن برای ایمنی مداوم کافی است ؛ این مقدار به احتمال زیاد فرد را در برابر سایر گونه های جهش یافته ویروس نیز محافظت می کند. با این حال، همه کارشناسان با این دیدگاه موافق نیستند.
در اوایل ماه فوریه، تعداد افراد واکسینه شده علیه عفونت ویروس کرونا در جهان برای اولین بار با تعداد مبتلایان مقایسه شد: در هر دو مورد، حدود صد میلیون نفر. در حال حاضر شکاف بین آنها افزایش یافته است. به گفته بلومبرگ، از 13 مارس، بیش از 334 میلیون دوز واکسن کرونا استفاده شده است و بیش از 119 نفر مبتلا به کووید-19شناسایی شدند.
واکسینه شده ها و مبتلایان به اصطلاح جمعیت مصون در برابر بیماری را تشکیل می دهند. طبق پیشبینی اپیدمیولوژیست ها وقتی این میزان به 60-70 درصد برسد، می توان انتظار کاهش همهگیری را داشت. در حال حاضر با 30 درصد، شیوع بیماری کند خواهد شد.
تمرکز محققان بیشتر بر روی وجود و میزان آنتیبادی در بدن است، در بدن واکسینه شده ها و کسانی که به این ویروس مبتلا شده اند، که در مورد دوم شاید خیلی به نفع افراد نباشد، زیرا میزان آنتیبادی نسبت به افراد واکسینه شده کمتر است.
الکساندر گورلوف، معاون مدیر اسنتیتوی تحقیقات مرکزی اپیدمیولوژی روسپاتربنادزور، عضو آکادمی علوم روسیه به ریانواستی گفت:«در بیماران مبتلا بدون علامت و یا با علائم ضعیف، معمولاً میزان آنتیبادی 18% هم تولید نمی شود، این مسئله پس از پردازش داده های سه پروژه آزمایشی انجام شده توسط روسپاتربنادزور در 26 منطقه روسیه به دست آمده است. این امر به این معنی نیست که آنها هیچ گونه محافظتی در برابر ویروس ندارند، در واقع سلول حافظه T تشکیل می شود. اما این میزان کافی نیست و در مطالعه و آمار جمعیت مصون در نظر گرفته نمی شود».
علاوه بر این، طبق یادداشت های ایوان کونوالوف، دانشیار گروه بیماری های عفونی کودکان دانشگاه علوم پزشکی تحقیقات ملی روسیه به نام NI Pirogov، آنتیبادیها پس از عفونت بر خلاف پس از زمان واکسیناسیون، همیشه خنثی کننده ویروس نیستند، ضمناً غلظت آنتیبادیها پس از واکسیناسیون معمولاً بیشتر از پس از بیماری است، بهخصوص اگر بیماری خفیف باشد.
منبع:www.ria.ru