انجمن دوستی ایران و روسیه

تمامی حقوق مادی و معنوی متعلق به انجمن دوستی ایران و روسیه می باشد. طراحی و پیاده سازی گروه امین رایان

آدرس:تهران خیابان انقلاب
تلفن:02188950000
ایمیل: email@gmail.com

روز جهانی صلح چه روزی است؟

روز جهانی صلح چه روزی است؟

 

روز جهانی صلح هر ساله در 21 سپتامبر (30 شهریور) جشن گرفته می شود. هدف از این روز دعوت تمام مردم جهان برای درک متقابل یکدیگر با وجود همه اختلاف ها و تفاوت های قومی، مذهبی و فرهنگی آن هاست. این جشن از همه افراد می خواهد که نیرو و تلاش خود را برای مقابله با ظلم، خشونت و تجاوز در هر نقطه از این کره خاکی متحد کنند.

تاریخچه

روز جهانی صلح در سال 1981 به ابتکار سازمان ملل متحد نامگذاری شد. این روز تا سال 2001 در روز افتتاحیه نشست سالانه مجمع عمومی این سازمان، یعنی در سومین سه شنبه ماه سپتامبر جشن گرفته می شد. سپس تاریخ ثابتی برای آن تعیین شد: 21 سپتامبر. مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 2002 قطعنامه ای را تصویب کرد که  از آن پس روز جهانی صلح به عنوان روز آتش بس همگانی و عدم خشونت نامیده شود.

نماد روز جهانی صلح

نماد این روز تصویر کبوتری در حال پرواز است که شاخه زیتونی را در منقار خود حمل می کند. جالب است بدانید که طراح آن نقاش مشهور اسپانیایی پابلو پیکاسو است. گفته می شود که پیکاسو تصویر کبوتر با شاخه زیتون را از داستان کشتی نوح در کتاب مقدس الهام گرفته است. این پرنده به عنوان نشانه ای از لطف و بخشش خداوند شاخه ای از درخت زیتون را به کشتی آورد. این نشان در واقع برای اولین کنگره جهانی هواداران صلح در سال 1949 طراحی شده بود.

شعارهای روز جهانی صلح

از سال 2007 «روز جهانی صلح» هر ساله شعار خاصی داشته است که آن شعار پایه و اساسی است برای همه رویدادهایی که در این روز در کشورهای مختلف برگزار می شود. شعارها در خصوص مسئله امنیت، توسعه پایدار، جوانان، آموزش، حقوق بشر، درگیری های نظامی و مسئله سلاح زدایی هستند. به عنوان نمونه شعار سال های گذشته بصورت زیر بوده است:

2017  – با هم برای صلح: احترام، امنیت و عزت برای همه.

2018  – حق صلح: 70 سال اعلامیه جهانی حقوق بشر.

2019 – مبارزه با تغییرات آب و هوایی برای صلح.

در 23 مارس 2020 سازمان ملل از کل جامعه جهانی خواست که به درگیری های نظامی پایان دهند و به مردم خود امکان بدهند تا با همه گیری ویروس کرونا مقابله کنند. شورای امنیت قطعنامه ای را تصویب کرد که در آن خواستار یک «توقف پایدار بشردوستانه»، پایان دادن به درگیری های محلی و اطمینان از دسترسی همه افراد در مناطق درگیر جنگ به واکسیناسیون و درمان است.

شعار روز جهانی صلح برای سال 2021 «احیای اصل “بهتر از قبل” برای ساخت جهانی عادل و پایدار» انتخاب شده است.

زنگ صلح

در سال 1954 انجمن همکاری های ژاپن زنگ صلح را به سازمان ملل متحد اهدا کرد. این زنگ از سکه های اهدایی کودکان 60 کشور شرکت کننده در سیزدهمین کنفرانس عمومی انجمن های ملی سازمان ملل متحد که در سال 1951 در پاریس برگزار شد، ساخته شده است. بر روی زنگ نوشته شده است: «زنده باد صلح جهانی در سراسر جهان». دبیرکل سازمان ملل هر ساله برای بزرگداشت این روز در محوطه باغ ژاپنی نزدیک ساختمان اصلی این سازمان در نیویورک سخنرانی می کند، سپس زنگ را به صدا در می آورد و پس از آن یک لحظه سکوت برای گرامیداشت یاد همه کشته شدگان در جنگ ها و قربانیان حملات تروریستی اعلام می کند. پس از یک دقیقه سکوت نیز رئیس شورای امنیت این سازمان به ایراد سخنرانی می پردازد.

روز جهانی صلح در روسیه

در روسیه مراسم و رویدادهای مختلفی همچون سخنرانی، گردهمایی، مراسم های خیریه، برنامه های رادیو و تلویزیونی، مسابقات نقاشی برای کودکان، کنسرت، رژه صلح، راهپیمایی با «مشعل صلح»، مسابقات فوتبال و غیره در موسسات آموزشی، مراکز فرهنگی و خیابان ها و میدان های مختلف شهرهای کوچک و بزرگ روسیه برگزار می شود. در مهد کودک ها، مدارس و دانشگاه ها نیز هر ساله برنامه هایی به این روز اختصاص داده می شود. مردم معمولاً در این روز کبوترها و بادکنک های سفیدی را به نشانه صلح و دوستی به پرواز در می آورند.

منبع: www.kp.ru

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *