هشتمین شماره از خبرنامه داخلی انجمن دوستی ایران و روسیه به مناسبت هفته پژوهش در آذر ماه منتشر شد.
مردم در همه دنیا آرزو دارند که فناوریهای جدید برای آنها پیامآور زندگی سالمتر، آزادیهای اجتماعی بیشتر، افزایش دانش و بهبود معیشت و در نهایت توسعه پایدار باشد. پرواضح است که تفاوت فناوری در قرن 21 باعث افزایش فاصله توسعهیافتگی بین کشورها میشود. بنابراین، در چنین فضایی تأکید بر اتخاذ سیاستگذاریهای متناسب در حوزه علم و فناوری از اهمیتی ویژه برخوردار است. حقیقت آن است که سیاستگذاری مناسب یکی از ارکان اصلی برای حرکت به سمت اقتصادی پویا و دانشبنیان میباشد. کشورهای توسعهیافته و پیشرو در حوزه فناوری مانند روسیه با بهکارگیری سیاستهای مناسب در پی حفظ جایگاه خود بوده و کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعهیافته درصدد جبران عقبماندگیهای خود میباشند.
در دنیای امروز، درک صحیح از وضعیت علم و فناوری سایر کشورها و نحوه رشد و همپایی آنها، میتواند راهنمایی خوب برای سیاستگذاران عرصه علم و فناوری باشد. داشتن درک صحیحی از توانمندی فناوری خود و سایر کشورهای دنیا مانند بستری میماند که در تمامی مراحل سیاستگذاری و توسعه فناوری باید همراه سیاستگذاران و مجریان توسعه علم و فناوری کشورها باشد. بنابراین، برای ارزیابی توانمندی صنعتی و فناوری یک کشور، ارزیابی مقایسهای لازم است، زیرا سنجش زیر شاخصها بر پایه علت و معلولی نمیتواند ایدهای از سطح توانمندی کشورها ارائه دهد. همچنین برای بسیاری از زیرشاخصها، هیچ مقیاسی برای ارزیابی وجود ندارد. آیا رشد استخدام، صادرات و فناوری کافی هستند؟ آیا شرکتهای بومی به اندازه کافی نوآور است؟ و یا کارگران به اندازه کافی آموزش دیدهاند؟ آیا زیرساختهای صنعتی با رشد اقتصادی هماهنگ است؟
در همین راستا، سیاستهای کلی علم و فناوری که در راستای توسعه و تداوم حرکت پرشتاب علمی کشور و با تدبیر و روشنگری، مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) و نظر متخصصین مجمع تشخیص مصلحت نظام تدوین گشته است، نویدبخش آیندهای روشن، برای جامعه علمی ایران اسلامی بوده و موجب انگیزهای مضاعف برای جامعه دانشگاهی کشور، اعم از مدیران، مسئولان، پژوهشگران، دانشجویان و همه ذینفعان حوزه آموزش عالی گردید است. بدیهی است چشمانداز، مأموریت و سند راهبردی تدوین شده انجمن دوستی ایران و روسیه، با سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری، در حوزه علم و فناوری همپوشانی کامل دارد.
بدین منظور کمیته علمی انجمن دوستی ایران و روسیه به مناسبت هفته پژوهش در قالب این خبرنامه به بررسی وضعیت علم، فناوری و نوآوری کشور روسیه پرداخته است تا دریچهای جهت شناخت و آشنایی با سیاست ها، عملکردها، تدابیر و استراتژی های به کار گرفته شده در روسیه جهت دست یابی به علم نافع و ثروت آفرین برای کشورمان به خصوص در سال پشتیبانی و مانع زدایی از تولید ایجاد نماید. باشد که انجمن دوستی ایران و روسیه سهمی هر چند اندک در اقتدار و سرافرازی میهن عزیزمان داشته باشد. انشاا…
برای دانلود رایگان خبرنامه اینجا کلیک کنید.